Arantxa Rus is geen Delftse

Beste medewerker sportredactie van NU.nl, 13 juni 2017

Hoe lang volg je tennis al ? Verdiep je je wel eens in de Nederlandse spelers ? Ken je het verschil tussen Woonplaats en Geboorteplaats ? Westlanders die niet thuis zijn geboren, worden over het algemeen in Delft of Den Haag geboren. Dat maakt ze geen Delftenaar of Hagenees. Arantxa Rus is in Delft geboren maar heeft er nooit een seconde gewoond. Om dezelfde reden is Thiemo de Bakker geen Hagenaar, maar een ‘s-gravenzander (Haarlemmer mag ook want daar woont ie tegenwoordig). Het is niet zo dat Arantxa Rus nieuw is op de tour of zo. (misschien jij wel ?) Tip: Download de ATP/WTA app, daar staat voor elke speler naast zijn/haar geboorteplaats ook zijn woonplaats.
Je bent niet de enige, teletekst en diverse andere media hebben er ook een (gemakzuchtig) handje van, maar het is wel verdomd irritant om te lezen als het een streekgeno(o)t(e) betreft. “Iedereen” is tenslotte trots op een succesvolle plaatsgenoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *