10 juni 2017 Mud Masters

Ik fietste nietsvermoedend langs de boulevard van Scheveningen. Ik zag daar tientallen, honderden sporters over het strand draven en deelnemen aan allerlei activiteiten die zich het best laten omschrijven als “apekooien”. Het zag er leuk uit, het zag er sportief uit en het weer was goed. Een ding vond ik dan weer wel jammer De Naam. Het was genaamd “Mud Masters” Helaas komt er bij dit hele evenement geen modder kijken. Beetje jammer dus. Zand en water, ja, maar modder absoluut niet. Dat dit evenenement ook op andere plekken landinwaarts wordt georganiseerd waar zich wel een modderige ondergrond bevindt maakt mij verder niets uit. Maar goed al die sportieve mensen hadden een leuke en gezonde dag dus het was een geslaagd evenement. Tikkeltje prijzig dat wel, a raison van 75 euri, maar dan krijg je er wel een winnaarst-shirt bij. (als je tenminste de finish haalt) een een 0.0 % biertje. Sorry, wat zei je ? Een 0.0 % biertje. Toch weer jammer. Voor de zekerheid nog maar eens opgezocht in de dikke van Dale maar die zegt toch echt dat bier een alcoholhoudende drank is. Een 0.0 % drankje dus. Jammer want het enige voordeel van bier is dat er alcohol in zit, niet dat het lekker is of zo. Youp heeft ooit al eens en succesvolle campagne gevoerd tegen dit nepbier, maar men geeft het blijkbaar niet op en het is de laatste jaren nog succesvol ook. Ik heb me afgevraagd waarom mensen dit drinken. Niet voor de alcohol dus, niet omdat het lekker is, wat kan het dan zijn ? Ah, ik weet het, men wil doen alsof men bier drinkt. De meeste mensen zijn er tenslotte niet bij als je het besteld maar ze zien je wel “bier” drinken. Als dat het niet is dan weet ik het niet. Ik heb er wel eens een geprobeerd. Ik zat direct na de eerste vol. Het drinkt namelijk weg als frisdrank en na een half colaatje of andere prik zit ik normaal ook vol. Met bier niet trouwens ! Dus heren Brouwers, is niet slim, als je klanten na 1 drankje vol zitten.
Als ik minder (niet nul !) alcohol wil drinken neem ik tegenwoordig Guinness, zit maar 4 % in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *